Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه محققین در انتخاب سوژه و موضوع تحقیق دقت بیشتری داشته باشند، گفت: پژوهش با نیات شخصی و گروهی نتیجه ای ندارد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا،آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی پیش از ظهر امروز در موسسه امام آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در همایش تجلیل از پژوهشگران با اشاره به اینکه جای دارد در اصل کلمه پژوهش بیشتر دقت شود، اظهار داشت: منظور از واژه پژوهش چیست و چه جایگاهی در جامعه و فرهنگ ما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حال این سوال پیش می آید که آیا وضع پژوهش از دوران مشروطه تاکنون مطلوب بوده است و یا کمبود دارد و اگر کمبود داریم این کمبود ها کجاست و چگونه می توانیم آن را برطرف کنیم.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به برخی پژوهش ها، گفت: جمع آوری و انتخابات کلمات از پژوهش های دیگران ارزشمند نیست،  به پژوهش باید بها داده شود.

پژوهشی ارزشمند است که کشف مجهولات کند

وی عنوان داشت: پژوهشی ارزشمند است که کشف مجهولات کند و یا به سوالات بی پاسخ ، جوابی دهد البته برای بدست آوردن این پاسخ ها روش ها، متدها و قوانینی وجود دارد که باید به آنها توجه شود.

پژوهش باید به سوالات مبهم پاسخ دهد

مصباح یزدی در ادامه با اشاره به اینکه پژوهشی مطلوب است که به سوالات مبهم پاسخ دهد، ابراز داشت: هر علمی به اقتضای ذات خود متدها و روش های تحقیقی خاصی دارد که اگر از این متدها درست استفاده شود نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.

از کمبود پژوهش ها کاسته و بر غنای آن بیفزایم

وی اضافه کرد: البته در تمام جوامع کمبودهایی وجود دارد ولی آنچه که واقع بینانه است باید سعی کنیم از کمبودها کاسته و بر غنای مطالب بیفزاییم همچنین باید از ابزارهایی که می توانیم در پژوهش استفاده کنیم  کمک بگیریم و از آنها غفلت نکنیم تا این سرمایه و پژوهش غنی تر شود.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه علم بیشتر  انسانیت را بالاتر می‌برد، گفت: در کشور ما کمبودهای بسیاری درزمینهٔ پژوهش وجود داشته که می‌طلبد برخی افرادی که ذوق، انگیزه و وقت دارند آن‌ها را بررسی کنند که چه کمبودهایی داریم و علل این کمبودها چیست تا برای آینده درسی در این زمینه شود.

وی اضافه کرد: در قرن‌های اخیر تحولاتی در دنیا رخ داد که این تحولات و پیشرفت‌ها در غرب حاصل شد درحالی‌که کشور ما درجا زد و همین موضوع باعث عقب‌ماندگی کشور شد.

مصباح یزدی ادامه داد: این‌چنین گرایش‌هایی غریب به 70 سال کشور ما را درزمینهٔ پژوهش مطلوب عقب نگه داشت اما خدا خواست در کشوری با این شرایط فردی پیدا شود که همه این مسائل را برهم زند.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) انقلابی را رقم زد و حرکتی را شروع کرد که امروز به اینجا رسیده است، امروز در وضعی قرار داریم که به‌هیچ‌وجه با قبل از انقلاب قابل‌مقایسه نیست.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه زمینه پیشرفت و انقلاب در تمام دنیا وجود دارد، گفت: در ابتدا باید شاکر باشیم که زمینه پژوهش مطلوب برای ما در کشور فراهم شد.

وی بیان داشت: در پژوهش ابتدا باید موضوع را مشخص کنیم سپس باید متدها را در نظر بگیرم و مواظب باشیم گرفتار آفت ها نشویم.

محققین در انتخاب سوژه و موضوع تحقیق دقت بیشتری کنند

مصباح یزدی با اشاره به اینکه موضوع و سوژه های تحقیق را با دقت انتخاب کنید، گفت: یکی از مسائلی که محقق باید در انتخاب پژوهش خود بیشترین دقت را داشته باشد انتخاب سوژه مناسب می باشد تا نتیجه ای مناسب و مطلوب را داشته باشد.

وی اضافه کرد: امروز در انتخاب پژوهش باید تفکر کنیم چه چیزی نیاز بشریت می باشد که آن را انتخاب کنیم و باید دقت شود با چه بیان و لسانی گفت تا جامعه آن را قبول کند.

پژوهش با نیات شخصی و گروهی نتیجه ای ندارد

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: اگر پژوهش ها با اخلاص انجام شود خداوند کمک های بسیاری خواهد کرد اما اگر با نیات شخصی و گروهی باشد نتیجه موثری نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: روزی از همه ما خواهند پرسید از وقت و امکانات خود چگونه استفاده کردیم و باید پاسخگو باشیم.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۶۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رئیس اداره قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: این مسابقه‌ها در رشته‌های قرائت، تحقیق، ترتیل، مفاهیم، صحیفه سجادیه، مداحی، اذان و احکام، نهج البلاغه، گفتمان مهدوی، دعاخوانی و روش تدریس احکام برگزار می‌شود.
پرنور افزود: دانش اموزان مقاطع متوسطه اول و دوم آموزش و پرورش در این رقابت‌ها حضور دارند.
رئیس اداری قرآن اجرت نماز آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: نهمین دوره مسابقات فرهنگیان هم در رشته‌های نهج البلاغه حفظ قرآن، قرائت، تحقیق و روش تدریس و احکام مخصوص فرهنگیان  برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال شناسایی شد
  • مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه
  • درخواست روسیه برای تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در غزه
  • شناسایی پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال