Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت‌الله احمد مبلغی در نشست مشترک این مرکز و معاونت پژوهشی حوزه علمیه خواهران افزود: اگر نتوانیم برای هرکدام از این مسیرهای چهارگانه و جایگاه‌های آن‌ها از حیث رتبه‌بندی، برنامه دقیق و حرکت اساسی داشته باشیم فعالیت‌هایمان دچار کاستی جدی و گاه فاقد کارکرد لازم و حتی در شرایط و مواردی منتهی به نتایج معکوس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه پژوهش و تحقیق در جایگاه و مرحله نخست قرار دارد،  گفت: لازم است هر سه تلاش تبلیغ، تقنین و فرهنگ‌سازی با اتکا و بر اساس پژوهش صورت بگیرد تا بتواند مسیر تأثیرگذاری بر جامعه را پیدا کند و به‌صورت دقیق کارکرد دین و علوم دینی را به ساحت اجتماعی برساند.

وی افزود: از رهگذر پژوهش‌های اساسی و درست می‌توانیم ماهیت موضوع‌های مختلف را کشف و با نگاه به زمان، ظرفیت‌های ناشناخته اندیشه‌های دینی را در ارتباط با این موضوع‌ها شناسایی و ارائه نماییم.

مبلغی ادامه داد: در این صورت قادر خواهیم بود در جهت پوشاندن لباس فرهنگ یا قانون بر خروجی‌های دقیق این پژوهش‌ها حرکت کنیم و یا آن را به نسل‌های جدید در فضاهای اجتماعی ارائه و تبلیغ و ترویج نماییم.

وی گفت: یکی از مشکلات این است که در مواردی تحقیق و پژوهش ما به‌اندازه کافی نیست و عمده  تمرکز در این موارد بر تبلیغ و ترویج است، درنتیجه آنچه ترویج می‌شود امر تحقیق ناشده‌ای است، یا ابعاد تحقیق ناشده دارد، به همین دلیل، تلاش و فرهنگ‌سازی نسبت به آن‌ها به‌جایی نمی‌رسد و تبلیغ آن‌ها نیز در جامعه جایگاه مناسب پیدا نمی‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه باید بیشترین همت ما به سمت تحقیق و پژوهش معطوف شود، گفت: باید تبلیغ، فرهنگ‌سازی و تقنین، در ذیل پژوهش و متوجه به نتایج حاصل از آن باشد.

مبلغی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی فضای تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه گشوده شده و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده شود، که ما در استفاده از این فرصت‌ها، گاه تمرکز لازم را ایجاد نمی‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: این مرکز بدون یک مدل از پیش تعین شده‌ای، در یک حوزه فعالیت پژوهشی مهم و کم‌سابقه‌ای مانند تقنین ورود پیدا کرده است، به همین دلیل آورده‌های این مرکز نیز جدید خواهد بود.

مبلغی خواهان همکاری سایر مراکز علمی پژوهشی حوزوی به‌ویژه حوزه علمیه خواهران با این مرکز شد و گفت: اگر با همکاری مراکز دیگر بتوانیم تحقیق در حوزه تقنین را با ابعاد و مختصات لازم دنبال و موضوع‌ها را به فضای حقوقی و قانونی نزدیک و نسبت به آن‌ها پیشنهادهای فقهی قانونی ارائه  دهیم، توفیقات زیادی برای کشور رقم  خواهد خورد.

سیده فاطمه متولیان معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار طلبه خواهر در  ۵۰۰ حوزه علمیه کشور درحال تحصیل داریم، ۴۰ هزار طلبه نیز فارغ‌التحصیل شدند، حدود ۱۰ هزار طلبه خواهر در سطح ۳ و بیش از یک هزار در سطح ۴ هستند.

برچسب‌ها مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی احمد مبلغی قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی احمد مبلغی قم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی احمد مبلغی قم اخبار کنکور حوزه علمیه موضوع ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • ثبت میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی
  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • آغاز تبلیغ نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند