Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید به اهمیت تحقیقات علمی گفت: هنر پژوهشگر این است، موضوع و مساله را در اصول، فلسفه و تفسیر به ریشه های علوم اسلامی ربط دهد و برقراری ارتباط میان مساله، منابع و متون اصلی نیاز به هنر بالایی دارد که باید در جریان کارورزی فرد رشد کند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ حوزه علمیه میبد حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در مراسم تجلیل از استادان و طلاب «پژوهش محور» رشته اخلاق و تربیت اسلامی مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زهرا(س) شهرستان افزود: کیفیت کار باید برای شما از هر موضوعی مهمتر باشد و ظاهری نباشد، راهی باشد که شما را از عمق مساله و تحقیق دقیق، به سمت نوعی کار استنباطی و اجتهادی پیش ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه میبد اظهار کرد: اصولاً رویکرد کلامی و تحلیلی در پژوهش بسیار مهم است ، نگاه تحلیلی کلام، مستلزم این است که وقتی فرد موضوعی را بررسی می‌کند ،  فقط خود موضوع را نبیند بلکه چیزهای دیگر را که اصلا به ظاهر ربطی ندارد باید دید تا به نتیجه رسید.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: پایه‌های یک تحقیق قوی در حوزه علوم اسلامی و معارف شامل ادبیات قوی و ادبیاتی که مجموعه علوم ادبی مقصود آن است ،  علم اصول که باید به آن مسلط بود ، همچنین حدیث شنناسی و رجال و روات احادیث است.

رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان میبد تصریح کرد:  موارد یادشده حداقل سه ضلع پایه‌ای است که به معنی واقعی برای کار تحقیقی در حوزه معارف الهی و دینی مهم شمرده می‌شود و بدون آن خصوصا زمانی که انسان می‌خواهد موضوعی  را به دین یا به اولیای الهی نسبت دهد ، نتیجه روشن و مطمئنی به دست نمی‌آید.

اعرافی خاطرنشان کرد :موضوع یابی و مساله یابی موجب زنده شدن بحث می‌شود و  این امر هم مستلزم مطالعه در حوزه علوم انسانی است و با وجود این که علوم انسانی آمیخته با نگاه های فلسفی و فرهنگی غربی است، اما در عین حال ابزارهای مهمی هستند که مطالب مهمی را در بر دارد.

همچنین در ادامه مدیر گروه فلسفه اخلاق و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیر علمی گروه تربیت محقق میبد، در این مراسم با اشاره مختصری به سابقه و روند فعالیت گروه پژوهش محور و پیشرفت این گروه آن را مرتبط به همکاری  استادان مجرب و مدیر مؤسسه آموزش عالی خواهران و مدیریت و معاونت پژوهش استان یزد دانست و پشتکار طلاب را در به ثمر رسیدن اهداف گروه ، شایسته تجلیل عنوان کرد.

حجت الاسلام محمدعلی مبینی نبود هماهنگی بین معاونت آموزش و پژوهش را یکی از علت های نرسیدن به اهداف آرمانی مورد انتظار در این مسیر ذکر کرد و گفت : با وجود نبود حمایت از طرف مرکز مدیریت قم، استادان  مخلصانه و دلسوزانه مسیر فراگیری را، برای طلاب هموارتر کردند و باعث موفقیت طلاب در عرصه پژوهش شدند.

وی با اشاره به موفقیتی که طلاب این گروه در پژوهش دارند، خواستار حمایت از طلاب و هماهنگی مسوولان  آموزش و پژوهش در جهت اعتلای بیشتر آنها  شد.

 وی اظهار امیدواری کرد که در صورت حمایت از طرح و همراهی مسوولان آموزش در ارایه پژوهشی درس‌ها و آزمون‌ها، طلاب محققی در این مسیر تربیت می شوند.

در ادامه این مراسم افسر قاسمی مدیر اجرایی طرح توضیحاتی پیرامون نحوه اجرای طرح در گروه پژوهش محور رشته اخلاق و تربیت اسلامی بیان کرد و گفت: « از بین ۱۲ داوطلب شرکت کننده در مرحله ورودی سال تحصیلی ۹۸-۹۷ ، هشت نفر پذیرفته و پنج نفر به مراحل نهایی رسیدند.

همچنین معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد در ارتباط با مراسم برگزار شده گفت: برنامه یادشده با هدف تجلیل از استادان و طلاب پژوهش محور حوزه علمیه خواهران سطح سه میبد برگزار شده‌ است.

رویا دهقانی افزود : در این مراسم از پنج نفر طلبه‌های فعال در حوزه تحقیق و پژوهش که فعالیت قابل قبولی در زمینه چاپ مقاله داشتند و همچنین استادان و مسوول واحد پژوهش حوزه علمیه خواهران میبد و در مجموع از ۹ نفر تجلیل شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حوزه علمیه یزد استان استان یزد پژوهش محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۸۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد

حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ۲ مأموریت مهم دارد که دانش بنیان کردن بخش کشاورزی و ارتقای بهره وری در این حوزه است. مقام عالی وزارت.

وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات و کشاورزی به عنوان متولی دانش بنیان کردن کشاورزی انتخاب شده است، ادامه داد: دانشگاه‌ها نیز در حوزه کشاورزی پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌دهند، اما چون مأموریتی در این زمینه ندارند، نمی‌شود انتظاراتی هم از آنها داشت؛ اما مرکز تحقیقات و مؤسسات آن باید به نیاز‌های علمی در این حوزه پاسخ دهند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از احصاء ۲۱ چالش در حوزه کشاورزی خبر داد که مانع رسیدن به اهداف حوزه امنیت غذایی است و افزود: همه پروژه‌ها و تحقیقات سازمان در خصوص این چالش‌ها معطوف شده است.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به افزایشی جمعیتی که وجود دارد، افزایش ضریب دانش در کشاورزی و استفاده از فناوری‌های روز تنها راه حلی است که برای افزایش تولید در پیش رو داریم.

امنیت غذایی وابسته به دانش و تحقیقات است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در فرآیند توسعه و تولید در کشاورزی عوامل مختلفی دخیل است و در ساختار اجرایی حوزه کشاورزی نیز دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی نقش ایفا می‌کنند، گفت: یکی از مهمترین سازمان‌هایی که به نوعی به عوامل انسانی حوزه کشاورزی نیز مرتبط است سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی است.

اکبر فتحی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع داریم نقش دانش در افزایش تولید و توسعه بخش کشاورزی بی بدیل است و اگر نتوانیم از ظرفیت دانش استفاده کنیم امنیت غذایی دچار خدشه خواهد شد.

وی اظهار کرد: سیاست گذاران نیز به اهمیت دانش توجه ویژه داشته اند و در واقع تحقیق و توسعه بخش کشاورزی همان مراکز تحقیقات کشاورزی است که به جای اینکه هر واحد جداگانه بخش تحقیق و توسعه داشته باشد، به صورت متمرکز در مرکز تحقیقات و کشاورزی این وظیفه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه جهش تولید زمانی مطرح می‌شود که تولید صورت گرفته و از مرحله رونق نیز گذشته شود، افزود: در این مرحله باید اقداماتی انجام شود که جهش در تولید صورت بگیرد این جهش با شعار صورت نمی‌گیرد بلکه با ارتقای ضریب دانش در همه بخش‌های کشاورزی انجام می‌شود.

فتحی با بیان اینکه امنیت صرفاً به امنیت دفاعی و نظامی محدود نیست، گفت: اگر امنیت غذایی در کشوری نباشد و تولید داخلی وجود نداشته باشد، کشور نمی‌تواند استقلال خود را حفظ کند بنابراین فعالیت‌های همه کسانی که در حوزه امنیت غذایی تلاش می‌کنند مهم است و باید همه اقدامات در این زمینه هماهنگ و پیوسته باشد تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.

در این مراسم به موجب حکمی از طرف سید مجتبی خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور، حسین لطفعلی زاده به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی انتخاب و از زحمات احمد بایبوردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • ثبت میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • امسال میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی ثبت می‌شود
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح چهارمین دفتر استاندارد و استاندارد سازی در چهارمحال و بختیاری